Sunucu Durum Denetleyicisi - Server Status Checker

Arama motoru optimizasyonu

Sunucu Durum Denetleyicisi - Server Status Checker

En fazla 100 URL girin (Her URL ayrı satırda olmalıdır)



Hakkında Sunucu Durum Denetleyicisi - Server Status Checker

Favori web sitenizin durumunu kontrol edin. URL'yi aşağıdaki HTTP, HTTPS sunucu durum kontrol aracına girmeniz yeterlidir; test aracı, çevrimiçi HTTP durum kodları denetleyicimizi kullanarak URL'ler üzerinde gerçek zamanlı bir test gerçekleştirecektir.

SUNUCU DURUM KONTROL ARACI HAKKINDA

HTTP Sunucusu durum kodları test aracımız, bir web sitesinin durumunun çevrimdışı mı yoksa çevrimiçi mi olduğunu kontrol etmenize yardımcı olur.

Tarayıcınız bir web sitesi talep ettiğinde, durum kodları döndürülür, Bir şeyler ters gittiğinde tarayıcınız tarayıcınızda "Bir şeyler doğru değil, örneğin 404 hata koduyla birlikte" gibi bir mesaj gönderir.

Bir web yöneticisi veya SEO olarak, web sitelerinizin sunucu durumunu düzenli olarak kontrol etmelisiniz. Sunucu durumu denetleyicisine SEO Araçlarında ücretsiz olarak erişilebilir, Tek veya toplu URL'ler için ücretsiz bir test çalıştırın.

Test aracına 100 adede kadar URL yapıştırın Tarayıcınızın normalde size göstermediği HTTP durum kodlarını kontrol etmek isterseniz, test aracı her bir web sitesinin HTTP durum kodunu ayrı bir satırda, Her sunucu durum kodunu görüntüler. farklı bir anlamı var. Sunucunun farklı http yanıt kodlarının anlamları aşağıda belirtilmiştir:

HTTP DURUM KODUNUN ANLAŞILMASI

  • 200 durum kodu: Tamam iyi. Bu, sunucunuzun talep ettiğiniz URL için içerik döndürebildiği anlamına gelir.
  • 301 durum kodu: Kalıcı Olarak Taşındı, istenen URL'nin kalıcı olarak taşındığı ve diğer tüm sorguların yeni konuma yönlendirilmesi gerektiği anlamına gelir.
  • 302 durum kodu: Bulunan, sunucunun geçici bir yeniden yönlendirme bulduğu anlamına gelir. Bu URL, yalnızca geçici olduğu için bir dahaki sefere tekrar kullanılmalıdır.
  • 307 durum kodu: Geçici Yeniden Yönlendirme 302'ye benzer, çünkü bu geçici bir yeniden yönlendirmedir ve aynı URL bir dahaki sefere tekrar kullanılmalıdır.
  • 400 durum kodu: Hatalı İstek, sunucunun ne aradığınızı anlamadığı anlamına gelir.
  • 401 durum kodu: Yetkisiz, sunucunuzun yetkisiz içeriğe erişim izni vermeyeceği anlamına gelir
  • 403 durum kodu: Yasak, sunucunun, kimlik doğrulamasından bağımsız olarak içeriği size göstermeyeceği anlamına gelir.
  • 404 durum kodu: Bulunamadı, yaygın, sinir bozucu bir hatadır ve hatta bu Sunucu Durumu aracıyla aradığınız şey olabilir. Bu hata kodu, aradığınız dosyanın bulunmadığını bilmenizi sağlar. Arama motorlarının hangi URL'lerin geçerli olduğunu ve hangilerinin olmadığını bilmesi için bir 404'e ihtiyacı vardır.
  • 410 durum kodu: Gitti 404'e benzer. Aradığınız URL'nin var olduğunu, ancak gittiğini bilmenizi sağlar.
  • 500 durum kodu: Dahili Sunucu Hatası, web barındırıcınıza veya sistem yöneticinize yönlendirilmesi gereken başka bir hayal kırıklığıdır. Sunucuda bir sorun olduğu anlamına gelir.

Bir URL'de döndürülen hata kodundan, işlevsellik veya çalışmama nedenini belirleyebileceksiniz.

Web siteniz yukarıda belirtilen hatalardan herhangi biri nedeniyle çalışmıyorsa, web sitesi barındırma hizmeti sağlayıcınızla bunu çözmeniz gerekecektir.

Web sitelerindeki sorunları tespit etmek için bu kullanışlı araç, tüm SEO'lar ve web yöneticileri için önemli bir araç olmalıdır. Bunu bir SEO veya web yöneticisi olarak kullanarak, web sitenizin kapalı olmasının nedenini tam olarak öğrenirsiniz ve düzeltebilirsiniz.

SUNUCU DURUM DENETLEYİCİSİ TEST ARACI NASIL KULLANILIR?

Bu kullanışlı ve verimli sunucu durumu kontrol aracı, sınırsız web sitelerinin sunucu durumunu kontrol etmenizi sağlar. Belirli bir sitenin sunucu durumu, web yöneticisinin bir web sitesinin iyi çalışıp çalışmadığını bilmesini sağlar.Bu test aracını kullanmak için aşağıdaki talimatı okuyun,

Görüntülenen metin alanına her satıra bir URL girin.

Yalnızca bir veya yüze kadar herhangi bir sayı olabilen URL'leri girdikten sonra. 'Kontrol Et' düğmesine tıklayın.

Test çalışacak ve sonuçları gösterecektir. Girdiğiniz her alan adına karşı görüntülenecek olası durum kodları.

Sunucu durumu denetleyicisini kullanarak web sitenizin durumunu düzenli olarak kontrol edin ve web siteniz her çöktüğünde hemen harekete geçin.

SUNUCU DURUM İZLEME NEDEN GEREKLİDİR?

Web siteniz büyüdükçe, durumunu kontrol etmek için web sitesi işlemlerinizin her yönüne dahil olmanız çok önemlidir. Hosting sunucunuz ve ağ performansınız gibi web sitenizin en çok geliri sağlayan belirli yönlerini izlemeyi ihmal ederseniz, beklenmedik bir şekilde başarısız olabilirler.

Sunucu durumunun tutarlı bir şekilde izlenmesi, birçok avantaj sağlayabilir

  • Sunucu durumu izleme için test aracını sık sık kullanmak, başlangıçta herhangi bir hatayı algılar ve küçük sorunların daha büyük hale gelmesini önler
  • Gerekli yazılım ve donanım güncellemeleriyle ilgili önceden uyarı verin.
  • Sunucunuzun sürekli izlenmesi Artan güvenlik. Önemli güncellemelerin yüklenmesi, kötü amaçlı yazılım ve Spam olasılığını önemli ölçüde azaltır

WEB YÖNETİCİLERİ SUNUCU DURUM DENETLEYİCİSİNİ NE ZAMAN VE NEDEN KULLANMALIDIR?

Bir veya daha fazla web sitesine sahipseniz ve yönetiyorsanız, sitelerinizin sunucu durumunu periyodik olarak kontrol etmeniz gerekir.

Veya bir internet kullanıcısı olabilirsiniz ve favori web sitelerinize bağlanırken bazı sorunlarla karşılaşıyor olabilirsiniz. Bu durumda, herhangi bir ücretsiz durum kodu denetleyici yardımcı programını kullanarak bu web sitelerinin durumunu da kontrol edebilirsiniz.

Bir web siteniz varsa veya geliştiriciyseniz, HTTP durum kodlarını anlamak sizin için çok önemlidir. Bu https durum kodları göründüğünde. HTTP durum kodları, web yöneticilerinin web sitesi yapılandırma hatalarını zamanında düzeltmeleri için değerli bilgilerdir.

SEO'DA HTTP DURUM KODLARI VE HATALAR ÖNEMLİDİR

Arama motoru botları taranırken HTTP durum kodlarını okur ve web sitesi sayfalarınızın arama motorunda indekslenmesi gerekip gerekmediğine göre hareket edin.

100 - 200 HTTP durum kodları, web sitenizde her şeyin yolunda gittiğini gösterir.

400 yanıt kodu ve 500 yanıt kodu, arama motoru botlarının web sitenizin önemli sayfalarını taramasını ve dizine eklemesini engelleyebilir ve arama motorlarına sitenizin kaliteli bir site olmadığını bildirir, sonuç olarak web sitenizin sıralamasını düşürebilir.