link Analizi - Link Analizörü - Link Analyzer - Free Link Analyzer Tool

Arama motoru optimizasyonu

link Analizi - Link Analizörü - Link Analyzer


URL girin



Hakkında link Analizi - Link Analizörü - Link Analyzer

Web sitesinin dahili ve harici link analizörü verilen URL'yi ziyaret eder ve web sayfasının hangi çapa linklerini içerdiğini analiz eder ve ardından linkleri harici ve dahili linklere ayırır.

Harici bağlantılar, ayrı bir web sitesine veya etki alanına ait olan bağlantılardır ve dahili bağlantılar, girilen URL'nin HTML kaynağında içerdiği web sitesinin kendi bağlantılarıdır.

Bağlantı Analiz Aracı ne işe yarar?

Web sayfanızın ne kadar bağlantı içerdiğini ölçmek veya nofollow veya takip bağlantılarına göz kulak olmak istiyorsanız, bu araç tüm bunları sizin için kontrol etmenize yardımcı olur. Arama motorlarının evrimi ile, arama motoru cezalarından kaçınmak için web sayfalarınızın sağlığını düzenli olarak kontrol etmek hayati hale geldi.

Bağlantı etiketlerinde nofollow özniteliği olmayan çok fazla giden bağlantıya bağlantı veriyorsanız, sayfalarınızdan giden bağlantılar sayfanızın itibarına zarar verebilir.

Arama motorlarına göre web sitenizin berbat komşuluğu da sıralamanıza ve sayfa otoritenize zarar verecektir. Ancak, harici bağlantıları takip etmeden tutarsanız, tüm alan adınız veya tek bir web sayfası için güvenli olacaktır.

Bu araç, web sayfanızda toplam kaç bağlantı bağlantısı olduğunu anında kontrol eder ve seçtiğiniz seçeneğe bağlı olarak; tüm iç bağlantıları, tüm dış bağlantıları veya her ikisini de her iki kategorideki bağlantıları ayırarak görüntüler.

Bağlantı Analiz Aracı nasıl kullanılır?

Bağlantı analiz aracını kullanmak için, yukarıdaki giriş alanına herhangi bir URL'yi girin ve sistemimize istek göndermek için enter tuşuna basın, aracımız anında canlı URL'yi gerçek zamanlı olarak ziyaret edecek ve gerekli verileri HTML kaynağından toplayacaktır. kodu ve verileri analiz ettikten sonra, birkaç saniye içinde çıktıyı gösterecektir.

Akılda tutulması gereken bir şey, aracımızın yalnızca buraya girdiğiniz URL'yi analiz edeceğidir. Web sitenizin tamamını (sitenizin tüm sayfaları anlamına gelir) incelemek istiyorsanız, o sayfaların iç ve dış bağlantılarını kontrol etmek için her bir ayrı URL'yi tek tek girmeniz gerekecektir. Alan adınızın ana sayfa URL'sini girmek, alan adınızın tamamını analiz etmeyecektir.

Link Analyzer aracının çıktısı ne olacak?

Bir URL girdiğinizde, size yukarıda belirtilen verileri gösterecektir ve bu veriler web sitenizin tek tek sayfalarını analiz etmek için kullanılabilir. Bu analiz, sayfanızda toplam kaç tane bağlantı olduğunu anında kontrol etmenize yardımcı olabilir ve bu, arama motorlarının sayfalarınızı taradıklarında göreceği verilerin aynısıdır.

Üstelik bu araç, arama motorlarından herhangi bir ceza almamanız için harici linklerinizi istediğiniz limitte tutmanıza yardımcı olacaktır. Çok fazla dış bağlantı, arama motoru sıralamanız ve genel alan adı otoriteniz üzerinde de olumsuz bir etki bıraktığından, sayfanızda takip etmeyen özniteliği olmadan tuttuğunuz her giden bağlantı, bağlantı suyunu arama motoru algoritmalarıyla ilgili diğer alanlara aktarır.

Arama motorları, sayfanızda nofollow özniteliği koymadığınız herhangi bir giden bağlantı gördüğünde, arama motorları bu sayfaların önünüzde önemli olduğunu varsayar ve arama algoritmaları, bu sayfaları aramada sıralarken kesinlikle onlara avantaj sağlar. bu bağlantıları web sayfanıza/sayfalarınıza dahil ederken, sizin tarafınızdan bağlantı metni olarak tanımlanan anahtar kelimeler.

Giden bağlantılarıma neden takip edilmeyen bir özellik eklemeliyim?

%100 özgün olmadığını ve şüpheli içerik içerebileceğini düşündüğünüz bu giden bağlantılara hiçbir takip özelliği eklememek daha iyidir. Giden bağlantılara takip edilmeyen bir özellik eklemek, bu giden bağlantılar kötü amaçlı veya kötü içerik içermeye başlarsa, kendi web sitenizin arama motoru sıralamalarının etkilenmeyeceğini garanti eder.

Çoğunlukla, düzenli ziyaretçilerin ve bazen spam gönderenlerin yorumlara eklediği Wordpress web sitelerindeki sayfalarda giden bağlantılar görmüş olabilirsiniz ve web yöneticilerinin çoğu, ziyaretçiler tarafından yapılan yorumlara eklenen bu bağlantılara otomatik olarak nofollow eklemek için eklentiler kullanır.

Mevcut bağlantı etiketlerinize takip edilmeyen bir öznitelik eklemek için işte bir örnek: HTML'deki etiketlerinize bir rel="nofollow"öznitelik ekleyin.a

Web sayfamın Dahili Bağlantılarına takip özelliği eklememeli miyim?

Dahili bağlantılarınıza no-follow özelliği eklemeniz kesinlikle önerilmez çünkü bu size hiçbir şekilde fayda sağlamayacaktır. Çünkü arama motorlarının sitenizdeki yeni sayfaları kolayca keşfetmesi için web sitenizin sayfalarını birbirine bağlamanız sizin için avantajlıdır ve bununla birlikte kullanıcı deneyimi de artar.

Ancak, web sitenizin birkaç sayfasının arama motorları dizinine dahil edilmemesini istiyorsanız, belirli sayfalarınıza bir noindex meta etiketi ekleyebilirsiniz; bu, arama motorlarına bu sayfaları arama dizinlerine dahil etmemesini söyleyecektir.