URL Kodlayıcı / Kod Çözücü - Online URL Encoder / Decoder

Arama motoru optimizasyonu

URL Kodlayıcı / Kod Çözücü - Online URL Encoder / Decoder

Kodlamak veya kodunu çözmek istediğiniz metni girin:



Hakkında URL Kodlayıcı / Kod Çözücü - Online URL Encoder / Decoder

SEO Araçları size en akıllı ve en hızlı çevrimiçi URL Kodlayıcı / Kod Çözücü aracını ücretsiz olarak sunar!

Bu çevrimiçi URL Kodlayıcı / Kod Çözücü aracı, sıklıkla yüzde kodlaması olarak da bilinen bir URL parametresine özel karakterler eklerken son derece yararlıdır. URL kodlama işlemi, izin verilmeyen karakterlerin bir% (yüzde işareti) ve ek iki onaltılık değerle değiştirilmesini içerir. URL kod çözme çalışırken, bir e-posta kampanyasını veya haber bülteninin kaynağını bilmek istiyorsanız.

ÇEVRİMİÇİ URL KODLAYICI / KOD ÇÖZÜCÜ NASIL KULLANILIR?

Bu, zar zor okunabilen bir metne sahip kodlanmış JavaScript URL'sini daha okunabilir bir metne dönüştürmek istediğinizde kullanışlı olacaktır. URL normalde "%" (yüzde sembolü) olarak kodlanacak alfasayısal olmayan bir harf veya karakter ve ardından birkaç alfasayısal metin içerir. Daha sonra metindeki beyaz boşluklar “+” sembolü ile kodlanacaktır.

URL'ler yalnızca ASCII karakter kümesi kullanılarak İnternete taşınabilir. Bu URL'ler ASCII kümesi dışındaki karakterlerle geldiğinden, URL'nin kullanılabilir bir ASCII biçimine dönüştürülmesi gerekir. Bu URL kodlaması, güvenli olmayan ASCII karakterlerini bir yüzde işareti (%) ve ardından iki onaltılık rakamla değiştirmek için kullanılır. URL kodlaması, bir boşluğu artı işaretiyle (+) veya% 20 ile değiştirir.

URL KODLAMA VE URL KOD ÇÖZME?

URL kodlaması genellikle sorgu dizesinde kullanılır veya Tekdüzen Kaynak Tanımlayıcısı (URI) olarak da bilinir. Kullanıcılar gerçekten sadece özel sembollerde URL kodlamasını kullanmak isterler. Bu ücretsiz çevrimiçi URL Kodlayıcı / Kod Çözücü aracı, URL'nizin kodlanmasını veya kodunun çözülmesini istiyorsanız işi yapar.

URL KODLAMANIN KULLANIMI NEDİR?

URL spesifikasyonu RFC 1738, bir URL'de yalnızca küçük bir karakter kümesinin kullanılmasına izin verildiğini belirtir. Bu karakterler aşağıda listelenmiştir:

Bu çevrimiçi URL kodlaması, verilerin hazırlanmasında ve HTML form verilerinin HTTP isteklerinde sunulmasında da kullanılır.

TOnline URL kodlama veya Yüzde kodlama, belirli durumlarda bir Tekdüzen Kaynak Tanımlayıcısındaki (URI) belirli bilgileri kodlamak için bir prosedürdür. Yaygın olarak URL kodlaması olarak bilinmesine rağmen, genel olarak, hem Tekdüzen Kaynak Konumlandırıcı (URL) hem de Tekdüzen Kaynak Adı (URN) içeren ana Tekdüzen Kaynak Tanımlayıcı (URI) kümesi içinde kullanılır.

Değiştirilmesi gereken tüm karakterler, bir yüzde işareti (%) ve uygun ISO karakter kümesindeki karakteri belirten iki basamaklı bir onaltılık değer ile değiştirilir. Aşağıda bazı örnekler verilmiştir:

URI KARAKTERLERİNİN TÜRLERİ NELERDİR?

Bir URI'de kabul edilebilir karakterler ya ayrılmış ya da ayrılmamış (ya da yüzde kodlamasının bir parçası olarak bir yüzde işareti). Ayrılmış karakterler, özel anlamı olabilecek karakterlere atıfta bulunur. Buna iyi bir örnek, bir URL'nin farklı bölümlerini ayırmak için yaygın olarak kullanılan eğik çizgi karakteridir. Öte yandan, kayıtsız karakterlerin özel bir anlamı yoktur.

Yüzde kodlama kullanılırken, ayrılmış karakterler benzersiz bir karakter düzenlemeleri kullanılarak temsil edilir. Ayrılmış ve ayrılmamış karakter kümeleri ve belirli ayrılmış karakterlerin özel anlamlara sahip olduğu koşullar, URI'leri ve URI şemalarını yöneten her özellik değişikliğinde marjinal olarak değişmiştir.

AYRILMAMIŞ KARAKTERLERİN YÜZDE KODLAMASI NASIL ÇALIŞIR?

Ayrılmış kümedeki belirli bir karakter, belirli bir bağlamda özel bir anlama sahipse ve bir URI şeması, bu belirli karakteri farklı bir amaç için kullanmanın önemli olduğunu söylüyorsa, o zaman karakter yüzde olarak kodlanmalıdır.
Ayrılmış bir karakterin yüzde kodlaması yapmak, genellikle karakterin ASCII'deki karşılık gelen bayt değerine dönüştürülmesini ve ardından bu değerin bir çift onaltılık basamak olarak temsil edilmesini içerir.

Yüzde işaretinin (%) önündeki rakamlar daha sonra URI'de ayrılmış karakter yerine kullanılır. Ve ASCII olmayan karakterler için, normalde UTF-8'deki bayt düzenlemesine dönüştürülür ve daha sonra her bir bayt değeri yukarıda belirtildiği gibi temsil edilir.

Belirli bir bağlamda ayrılmış bir amacı olmayan ayrılmış karakterler de yüzde olarak kodlanmış olabilir, ancak anlamsal olarak olmayanlardan farklı değildir. Bunu bir örnek olarak alalım: "/" hala ayrılmış bir karakter olarak kabul edilir, ancak belirli bir URI şeması aksini söylemediği sürece genellikle özel bir amacı yoktur. Bu, özel bir amacı olmayan bir karakterin yüzde kodlanmasına gerek kalmamasının nedenidir.

AYRILMAMIŞ KÜMEDEKİ KARAKTERLERİN ASLA YÜZDE OLARAK KODLANMASI GEREKMEZ

Yalnızca ayrılmamış bir karakterin yüzde olarak kodlanıp kodlanmadığına veya tam anlamıyla görünmesine göre farklılık gösteren URI'ler, tanım gereği eşdeğerdir, ancak URI ana çerçeveleri bu benzerliği her zaman ayırt etmeyebilir. Maksimum birlikte çalışabilirlik için, URI oluşturucular, ayrılmamış karakterleri yüzde kodlamaktan vazgeçirilir.

Yüzde karakteri (%) zaten yüzde olarak kodlanmış sekizlilerin işareti olarak hizmet ettiğinden, kullanıcının bir URI içinde veri olarak kullanabilmesi için bu sekizli için yüzde olarak "% 25" olarak kodlanmalıdır.

NEDİR YÜZDE-KODLAYAN BİLGİ?

Birçok URI şeması, bir URI'nin bileşenleri olarak, bir IP adresi veya seçilen bir dosya sistemi yolu gibi rastgele verilerin temsilini içerir.

URI şeması spesifikasyonları, URI karakterleri ve bu karakterlerle temsil edilen diğer tüm olası veri değerleri arasında net bir eşleştirme sağlamalıdır.